Te informacje pochłonęły Cię bez reszty? Jeśli tak jest, to przeczytaj więcej tutaj (http://www.beaumed.com.pl/botox-botoks-wroclaw/) danych na pozostałych stronach – odnajdziesz je, klikając w link znajdujący się poniżej.
Coś w tym jest, gdyż organizm po określonym czasie staje się przyzwyczajony do mniejszej ilości energii, więc spowalnia tempo przemian metabolicznych. Jednakże ten sposób nie jest w każdym momencie odpowiedni. Może tak być, kiedy dobrana dieta jest relatywnie niskoenergetyczna, więc kolejne obniżanie kaloryczności niesie za sobą rozmaite rezultaty.

Mogą więc się pokazać tego typu zjawiska, jak spowolnienie przemiany materii a także nasilenie sekrekcji kortyzolu. Jest bez wątpieniawiele teorii na temat tego, jak najlepiej wykorzystać procentowy wkład energii z konkretnych makroskładników. W sytuacji stagnacji poleca się przykładowo zmniejszenie ilości spożywanych węglowodanów na korzyść tłuszczu czy białka. Dość często tego typu rozwiązanie zapewnia rezultaty, ale niestety nie jest tozasada. Jest bowiem czasami tak, że stagnacja ma związek ze zbyt małym spożyciem węglowodanów a zbyt dużym spożyciem białka. Sposobem więc w tego typu przypadku jest zmniejszenie udziału tłuszczu na korzyść węglowodanów. To czasem funkcjonuje bardzo dobrze, ale zapewniane jest todosyć rzadko. Zazwyczaj wykorzystuje się taką metodę w sposób rotacyjny. Mnóstwo specjalistów zaleca także używanie tak zwanych cheat meal, to jest w polskim tłumaczeniu “posiłek oszukany”.