Jaki smak weselnego tortu będzie idealny oraz na co zwrócić uwagę wybierając taki słodki wypiek na wesele?

Krojenie tortu jest to kluczowy moment każdego przyjęcia weselnego.
Oprócz tego, jak się będzie prezentować Panna Młoda oraz czy jedzenie będzie dobre, większa część gości weselnych idąc na wesele zastanawiają się nad tym, jaki tort będzie zaserwowany.

tipy.pl, baner06.2014
W czasie przyjęcia przede wszystkim dzieciaki wyczekują z niecierpliwością na podanie słodkiego wypieku. Tradycyjnie o północy Młoda Para kroi wspólnie pierwszy kawałek i częstują się wzajemnie tortem. Kolejne porcje podają wszystkim weselnym gościom. W wizualnej kwestii wskazana jest jak najbardziej indywidualność oraz odrobina szaleństwa. Klasyczne torty z bitą śmietaną i z wisienkami powoli odchodzą w zapomnienie. Dzisiaj tort może oraz powinien spójny być z wybranym przez Młodą Parę motywem przewodnim przyjęcia weselnego oraz z jego kolorystyką. Na spotkanie z cukiernikiem, który ma stworzyć ślubny tort, koniecznie trzeba zabrać ze sobą coś, co pozwoli wyobrazić mu sobie całą koncepcję przyjęcia weselnego. Mogłyby być to przykładowo zdjęcia sukni ślubnej czy zaproszenia.

Gdy już przeczytasz ten wpis, równie atrakcyjna okaże się ta oryginalna treść (https://www.centrumhigieny.pl/pl/c/Kola-do-skorowaczek/180), gdyż posiada pokrewne dane na prezentowany temat.

Nie można by zapominać o tym, żeby pokazać cukiernikowi miejsce uroczystości, ponieważ co innego będzie pasowało do ekskluzywnej bankietowej sali, a co innego do altanki w lesie.

Jeżeli chodzi o rozmiar tortu, to najkorzystniej zdać się na doświadczonego cukiernika, który gdy zna liczbę weselników najlepiej określi jak duży musi być tort, żeby go nie zabrakło oraz nie zostało go zbyt wiele. Najlepsze weselne torty to owocowe, lekkie, orzeźwiające i nie za bardzo słodkie. Po całym dniu próbowania różnych potraw, weselnicy są już objedzeni. Pora roku posiada także olbrzymie znaczenie. Śluby organizuje się zazwyczaj w lato, zatem w okresie, kiedy smakują najlepiej nam świeże, słodkie oraz naturalne owoce. Na ciężkie kremy nikt raczej nie ma wtedy chęci. Mieć pewność należy czy miejsce, w jakim będzie odbywało się wesele dysponuje chłodnią.

Należy brać pod uwagę także to, czy porcja weselnego tortu jest odmiennego kształtu niż standardowy klin tortów urodzinowych. Jeśli nie ma specjalistycznej kelnerskiej obsługi, prawidłowo jest poradzić się cukiernika, który pokaże nam w jaki sposób kroić dany tort, aby starczyło go dla wszystkich gości weselnych.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

*