Ogarnięte zaplecze kluczem do sukcesu restauracji

Na działanie restauracji i barów składa się wiele składowych. Niejeden powiedział, że: „sukces ma wielu ojców” – zgodnie z tym mottem nie od razu McDonalda, KFC czy innego potentata zbudowano. Zanim te firmy doszły do statusu korporacji włożyły w to wielką pracę. Ich sukces na rynku to wynik wielu pomniejszych decyzji.

Manager restauracji

Autor: www.audio-luci-store.it
Źródło: http://www.flickr.com

Jedną z kwestii, zazwyczaj niewidoczną, ale szeroko dyskutowaną, jest sprawa wyposażenia restauracji we wszystko co potrzebne, żeby funkcjonowała dobrze każda gastronomia zaopatrzenie. Zaopatrzenie zaplecza w produkty i sprzęt do kuchni decyduje o wybiciu się bądź przygniatającej porażce restauracji. Przekonywali się o tym właściciele firm, którzy nie wzięli pod uwagę tej gałęzi zarządzania.Zaopatrzenie i gastronomię łączymy przeważnie z nieprzyjemnym zapachem, przegrzaniem i upałem oraz wyzyskiem przez kierowników. To wszystko panuje na zapleczach garmażerek. Tworzenie takich warunków niejednokrotnie skończyło się nieprzyjemną adnotacją pracowników sanepidu i wymogiem poprawy warunków. Następne przeglądy zapleczy barów wpływają na decyzje właścicieli o jak najszybszej poprawie otoczenia pracy. Upał w kuchni w kontakcie z przygotowywaną żywnością to coś co nie należy do przyjemnych, nawet jeśli ma to być dla nas zyskanie dodatkowych groszy.

kucharz przyrządzający potrawę

Autor: Your Mildura
Źródło: http://www.flickr.com

A propo pracy – gastronomia i żywność to także spore i planowane operacje logistyczne. Transport przeprowadzka polska anglia wszelkich towarów spożywczych na zaplecze to po prostu zaopatrywanie lokalu w składniki i sprzęty przechowujące żywność na jakiś czas. Firmowe sprzęty gastronomiczne są dziś na wezwanie większości serwisów zaopatrujących te lokale, które przygotowują klientom gorący i niedrogi posiłek.
Podaje się nie tylko gotowe artykuły. Poza pieczywem, składnikami do kanapek, frytek, ciast do zapiekanek itd. spece od wyposażania lokali transportują full serwis, czyli stoły chłodnicze, urządzenia grzewcze i chłodnicze, zastawy stołowe. Na tym nie koniec – na zapleczu dobrego lokalu znajdą się też mniejsze urządzenia – serwisy do kaw, zestawy pojemników, talerzy, sztućców itp.
To pokazuje jak wiele zależy od udanej i – rzecz jasna – regularnej współpracy właścicieli z firmami obsługującymi zaplecza lokali (przejdź do strony). Nawet jeśli nie ominie się sporych wydatków, perspektywa solidnego sprzętu, przyjaznych warunków i sprawdzonej żywności bierze górę.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

*